Weet u waar elektromotoren kunnen worden gebruikt?

Een elektrische motor wordt gedefinieerd als een apparaat dat is ontworpen om elektrische energie om te zetten in mechanische energie, dankzij de werking van de magnetische velden die worden gegenereerd door de spoelen. Elektrische machines (brushless geared motors) zijn roterend en bestaan uit een stator en een rotor.

In bepaalde gevallen zijn elektromotoren omkeerbaar, omdat ze mechanische energie kunnen omzetten in elektrische energie en als generator of dynamo kunnen functioneren. De elektrische tractiemotoren worden gebruikt in locomotieven of in hybride wagens die vaak beide taken uitvoeren, natuurlijk als ze goed ontworpen zijn. Mis de kans niet om iets meer te leren over dit soort motoren met een artikel dat licht wil werpen op een vrij technische kwestie.

Gevallen waarin elektromotoren worden gebruikt

In grote lijnen moeten we beginnen met te vermelden dat elektrische motoren worden gebruikt in een oneindig aantal sectoren, dit in relatie tot de behoeften van elk gebied in de markt of product dat op dit moment in ontwikkeling is.

In industriële, particuliere en commerciële installaties zijn elektromotoren een zeer goede keuze, het gebruik ervan is wijdverbreid geworden in ventilatoren, pompen, in vibrators van mobiele telefoons, in huishoudelijke apparaten, in elektrische transportmiddelen, die opduiken elvers, diskdrives, andere elektrische gereedschappen, enz.

Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat door de kenmerken van elektromotoren, ze kunnen worden aangedreven door gelijkstroombronnen of door wisselstroombronnen, wat kan betekenen dat de beslissing is genomen of niet te worden gebruikt in een bepaald project.

Gelijkstroom en wisselstroom in elektromotoren

Wat betreft gelijkstroom, gelijkstroom, is dat wat afkomstig is van batterijen, bijvoorbeeld zonnepanelen, voedingen die zijn geïnstalleerd in de apparaten die gebruik maken van deze motoren en in de gelijkrichters.

Met betrekking tot wisselstroom, kan het worden genomen voor gebruik in elektrische motoren, zowel rechtstreeks van het elektriciteitsnet, alternatoren van noodstroomcentrales, zonder dat andere bronnen van bifasische of driefasige wisselstroom, zoals omvormers.

Kleine en grote elektromotoren

De variëteit die men de kleine motoren noemt, is te vinden in gevallen zoals die van de elektrische klokken. Zonder twijfel, want ze passen goed in deze klasse van apparaten, zowel door ontwerp, structuur en werking. De technologie gaat met sprongen vooruit en de industrie kan zich er niet van afkeren, zodat we vaak het brede scala aan mogelijkheden van elektromotoren kunnen kopen. In die zin kan men alleen maar verwachten dat hun marktaandeel nog groter zal zijn en laten we nieuwe toepassingen voor deze apparaten zien.

Motoren voor algemeen gebruik met meer gestandaardiseerde afmetingen en kenmerken zullen het juiste vermogen leveren voor industrieel gebruik. Grotere elektromotoren worden gebruikt voor de aandrijving van treinen, compressoren en pomptoepassingen met een vermogen tot 100 megawatt.