Hoe leuk om plezier te hebben

Toen we jong waren, vroegen we onze ouders misschien om geld om dingen te doen, maar vaak vonden we creatieve manieren om plezier te maken zonder een dime te spenderen. Ik weet het in ieder geval wel. Mijn neefjes en ik maakten van hun schottenkelderdeuren een glijbaan en de belangrijkste attractie van ons doe-het-zelf pretpark.

We zetten kartonnen papieren papierrolletjes en rijstgevulde sodaflessen om in instrumenten en vermaken ons urenlang. Oké, misschien niet uren, maar je krijgt het punt. We hebben niet gewacht op overuren of vakantieweken om plezier te hebben. Het maakte niet echt uit wat we deden. Het enige wat er toe deed is dat we samen waren, en dat we ons volledig hebben ingezet om van onszelf te genieten. Ik twijfel er sterk aan dat ik een van mijn volwassen zaterdagen zou besteden aan het knallen op een zelfgemaakte koffietrommel, maar er is iets te zeggen voor het krijgen van een beetje creatief met je downtime- vooral omdat veel van ons veel tijd doorbrengen in routines en technologie.

Manieren om nog meer van het leven te genieten

Als u op zoek bent naar goedkope, creatieve manieren om van het weekend te genieten – of misschien een aanstaande weekdag – of misschien hebt u gekozen voor een bevrijdingsdag – raad ik u aan:

  • Heb een karaoke nacht met het YouTube karaoke kanaal.

  • Kijk op Craigslist voor uw omgeving om te zien of er gratis concerten plaatsvinden in nabijgelegen parken.

  • Maak een filmmarathon met één of twee vrienden waar iedereen zijn favoriete dvd meeneemt.

  • Heb een onafhankelijke filmmarathon, kijken gratis indie video’s online.

  • Breng een dag door op zoek naar gratis straatvoorstellingen in de dichtstbijzijnde grote stad. Vooral in de zomer is er een ton!

  • Host je eigen open microfoon avond en nodig al je meest getalenteerde muzikant, komiek en dichter vrienden uit.

  • Bezoek een cultuurdag een museum op een vrije dag, luister onderweg naar klassieke muziek en kijk’s avonds naar een klassieke film.

  • Bel uw lokale theater om te zien of ze vrijwilligers meenemen. Veel theaters geven gratis tickets af aan vrijwilligers die hun gasten plaatsen of de post-performance opruimen.

Posted in Fun